Átadták a kerékpárutunkat

Budakeszi Hírmondó hivatalos oldala:

Örök igazság, hogy az ezermérföldes utazás egyetlen lépéssel kezdődik, mondta a kerékpárutunk mai átadó ünnepségén dr. Győri Ottilia polgármester. Hozzátette, a most elkészült kerékpárutunk is egy ilyen lépés. Az első lépés abban a folyamatban, hogy be tudjunk kapcsolódni a folyamatosan bővülő országos kerékpárút hálózatba, és el tudjunk jutni két keréken akár a Balatonig is.

Önök is láthatják: szép lett a megépült út és 180 db. értékes hársfát is ültettünk el a kerékpárút mentén, sokkal többet mind amennyi fa ott korábban volt. Mert, mindannyiunknak fontos a természeti környezetünk megvédése, megóvása, mondta dr. Győri Ottilia.

A kerékbárút építését is folytatjuk! Azon dolgozunk – a budaörsi és a törökbálinti polgármester kollégáimmal, hogy mielőbb Budaörsig, majd Törökbálintig folytassuk az építkezést, bekapcsolódva az országos kerékpárút hálózatba.

Ezzel az egész Zsámbéki-medencében élő, egészséges életmódot választó emberek érdekeit képviseljük. Milyen jó lesz, ha akár Budajenőről, Herceghalomról, Tökről vagy Perbálról is – megfelelő körülmények között, kiépített útvonalon – ide és innen tovább is biciklizhetnek kedves ismerőseink, a szomszédságan élők. Ezen is dolgozunk a Budakörnyéki Önkormányzati Társulásban a polgármester kollégáimmal, mondta a polgármester.

A kerékpározás az egészséges életmódról, az örömteli mozgásról is szól. Ezért is támogatja a kerékpáros programok népszerűsítését a Budakörnyéki Egészségprogramunk, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettel együttműködve 2018-ban indított el az önkormányzati társulásunk. Folytatjuk a programunkat, a Budakörnyéken élő emberek egészségmegőrzése érdekében!

Az avatóünnepségen felszólalt Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere, Csenger–Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, és Lackner Pál evangélikus püspök. A rendezvényen részt vettek a KesziRiders SE bringásai is.

Az átadó ünnepség egyben a Budakörnyéki Egészségprogram évzáró rendezvénye volt.

https://www.bama.hu/orszag-vilag/kasler-miklos-az-egeszsegesebb-eletminoseget-szolgalja-a-kerekparutak-epitese-4276907

https://www.facebook.com/kasler.miklos.hivatalos/posts/447421960343945

https://budapestkornyeke.hu/orulhetnek-a-bringasok-atadtak-a-zsambeki-medence-kerekparut-halozat-elso-szakaszat