Dinnyeszezon 2021

Mindannyiunk egyik nagy kedvence a görögdinnye, és kétségkívül a nyár sláger gyümölcse is ez, de vajon mennyire illeszthető be az étrendünkbe, ha figyelnünk kell a napi kalóriabevitelünket is?
A görögdinnye 90%-a víz, ezért nagyszerű folyadékpótló a forró nyári napokon, így fogyasztása rendkívül hasznos.💪🏼 Tápanyagtartalma ugyan alacsony, jó hír azonban, hogy csekély szénhidrát tartalma miatt könnyen beilleszthető az egészségtudatos étrendekbe is, hiszen 100g dinnyében 6,5 g szénhidrát, 0,0 g zsír és 0,5 g fehérje található. Magas glikémiás indexe viszont gyorsan emeli meg a vércukor szintet, ezért cukorbetegek csak az engedélyezett szénhidrátmennyiségen belül fogyasszák ezt a remek tökfélét.
Ha gyümölcsről vagy zöldségről van szó, mi mindig azt tanácsoljuk, hogy lehetőleg helyi termelőktől, esetleg ökológiai gazdálkodásból származó terméseket válasszatok, ezzel nemcsak a hazai gazdákat támogatjátok, de ezekkel a vegyszermentes termékekkel az egészségedért és a természetért is sokat teszel!