Gasztronómia az egészségünkért – Találkozzunk vasárnap délelőtt a piacnál!

  • Főoldal
  • Események
  • Gasztronómia az egészségünkért – Találkozzunk vasárnap délelőtt a piacnál!

Egészségnap és vásár a Budakörnyéki Egészségprogram részeként a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás rendezésében.

HELYSZÍN: Budakeszi, az EFMK melletti közösségi tér

IDŐPONT: 2021. szeptember 26-án, vasárnap 09:00 – 12:00 között.

A rendezvényt megnyitja dr. Győri Ottilia polgármester, BÖT elnök, a rendezvény házigazdája.
Köszöntőt mond Dr. Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója és Dr. Pócza Péter, a Budakeszi Egészségügyi Központ intézményvezetője.
Előadást tart: Dr. Szilágyi Rúth szakorvos, Dr. Tóth Angéla szakorvos, Korondy Gabi dietetikus, Margaritovits Tijana dietetikus (OKPI).
Főzőbemutató és kótoló: Bánfi Ibolya életmód- és táplálkozási tanácsadó, vegán séf. Bereczky Csaba Herceghalomról bemutatja a ,,kertünk kincsei” kézműves termékeit. A budakeszi méhészek képviseletében – a méhészeti termékek jótékony hatásáról – Mészáros György tart előadást. Pátyról gyógynövényekkel és aszalványokkal érkezik Kis Kovács Ferenc. A vásáron részt vesz a budakeszi Green Kiss Market – Csomagolásmentes bolt tulajdonosa, Óvári Anita is.
BEK szűrőpont lesz a rendezvényen. Asszisztensek közreműködésével a többek közt lesz RR-, és vércukor szűrés, az orvosok és a dietetikusok az előadások előtt és után tanácsadást tartanak. A helyszínen kóstolók az egészséges étkekből. A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás településein működő kézműves termékek gyártói, kitelepülnek és standokon árulják a termékeiket.
Az eseményen közreműködik Bereczky Csaba pánsíp művész Herceghalomról.
A rendezvény támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, Budakörnyéki Önkormányzati Társulás. A rendezvény a Budakörnyéki Egészségprogram keretében valósul meg.