Húszezer futóra számítanak az idei 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál szervezői

  • Főoldal
  • hírek
  • Húszezer futóra számítanak az idei 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál szervezői

A napokban jelent meg az Eurobarométer kutatása, amelyben kiderült, hogy Magyarországon az emberek 71% egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán mozog. Ezzel messze el vagyunk maradva az uniós átlagtól…..

Húszezer futóra számítanak az idei 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál szervezői
Már 800 hazai településről csaknem tizennyolcezer magyar jelentkezett az idei futófesztiválra, sőt 83 országból, kétezernél több külföldi futó is regisztrálta szándékát, akik gyönyörködhetnek majd fővárosunk világörökségi panorámájában.
A napokban jelent meg az Eurobarométer kutatása, amelyben kiderült, hogy Magyarországon az emberek 71% egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán mozog. Ezzel messze el vagyunk maradva az uniós átlagtól. Egészségünk, mentális állapotunk miatt ezen mindenképpen változtatnunk kell.
Ebben fontos szerep hárul Magyarország legnagyobb sportesemény szervezőjére, a BSI-re. A jól megszervezett, több ezer, néha több tízezer fős rendezvényeinek óriási ereje van, sokan vannak, akik ezek miatt kezdenek el futni, úszni, kerékpározni. A családom is benevezett és a munkatársaimmal együtt részt fogunk venni október 9-én a maraton váltóversenyén.
A 37. SPAR Budapest Maraton® vasárnap reggel 9 órakor rajtol a Pázmány Péter sétányról. A 42 195 méteres távot egyéniben, párban vagy a Tolle Maratonstaféta keretében négy fős stafétában is lehet teljesíteni, de többféle, rövidebb távra is lehet vállalkozni. Európa egyik legszebb és leglátványosabb maratoni útvonala a Duna két partján vezet, át a Margitszigeten. A maratoni útvonal mentén 36 zenés pont segíti „talpalávalóval” a futókat és szórakoztatja a közönséget.
A 2021-ben alapított “Aktív Magyarországért” díjat tavaly novemberben elsők között vehette át a Budapest Sportiroda az aktív életmód népszerűsítése terén végzett több évtizedes tevékenysége elismeréseként. A két ügyvezető úgy döntött, hogy a díjjal járó 1 millió forintot nem tartják meg, hanem azzal a tavaly elhunyt Monspart Sarolta szellemi és tárgyi hagyatékát ápoló „Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány” munkáját segítik. A sajtótájékoztató végén ezt a támogatást jelképező táblát vehette át Feledy Botond, az Alapítvány kuratóriumi tagja Máth Istvántól, a BSI ügyvezetőjétől.

Révész Máriusz