Világ Gyalogló (Hó)Nap októberben, a Budakörnyéki településeken is!

 • Főoldal
 • Események
 • Világ Gyalogló (Hó)Nap októberben, a Budakörnyéki településeken is!

Budakörnyéki Önkormányzati Társulás a Budakörnyéki Egészségprogram keretében újabb egészségmegőrző, örömteli mozgást népszerűsítő kampányt indít 2021 októberében 

A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás ( BÖT) Budakörnyéki Egészségprogramja (BEP) keretében, a Magyar Szabadidősport Szövetséggel együttműködésben megvalósuló kihívás.

A program szerves folytatását képezi a tavaszi „Lépéssel nyerhetsz” iskolai kihívásnak.

A rendezvénysorozat célja:

A gyaloglás népszerűsítése Magyarországon. A szabad levegőn történő mozgás, a   szabadidősport népszerűsítése a gyermekek körében.

A rendszeres séta, gyaloglás alkalmas eszköz az egészség megtartására, társakkal, barátokkal, óvodai, iskolai közösségben. Akár a családtagok bevonásával, közösen gyakorolva pedig egyúttal remek időtöltés és szabadidősportos tevékenység.

Helye, ideje:

Október hónapban a helyi szervezők által kijelölt útvonalon és meghatározott időpontban. Hamarosan 12 javasolt útvonalat teszünk közzé, amelyek a BÖT települések környezetében találhatóak.

Rendezők:

Az országos verseny e kiírásnak megfelelő koordinációját, irányítását a szabadidősport világszervezetétől (The Association For International Sport for All, TAFISA) kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) végzi, a rendezvény lebonyolítását a helyi szervezők.

Résztvevők:

A versenykiírásban foglaltakat elfogadó, minimum 15 fős óvodai és/vagy iskolai csoportok.

A tanintézmény lehetőséget biztosíthat további külső résztvevőknek kortól, nemtől és nemzetiségtől függetlenül bárkinek.

Lebonyolítás rendje:

Ajánlott túratáv óvodás csoportoknak: 3-5 km

Ajánlott túratáv iskolás csoportoknak: 5-10 km

Útvonal: Jelentős emelkedőktől mentes, egyenletes, biztonságos terepet célszerű kijelölni. Ezen kívül javasoljuk, hogy a lehetőségek függvényében az útvonal legyen alkalmas arra, hogy bemutasson helyi (városi, települési) látványosságokat, nemzeti parkot, nevezetességeket is.

A távot gyaloglással kell teljesíteni. Futni tilos!

Nevezés:

Az Országos programban való részvétel feltétele az online jelentkezési lap beküldése, mely a https://masport.hu/kiemelt-rendezvenyek/vilag-gyaloglo-honap/ oldalról elérhető (az oldal legalján található az űrlap).

Kategóriák:

 • Óvodák
 • Iskolák

Nevezési határidő: 2021.09.20.

Tanintézmények számára nevezési díj nincs!

A helyi eseményen való részvétel feltételeit a helyi szervezők szabályozzák.

A benevezett szervezetek értékelése, helyezések eldöntése: Napokon belül lehet pattogtatni a labdát.

Az Országos programba benevezett tanintézmények értékelésének feltétele a beszámolási kötelezettség, melyet a nevezés beérkezését követően ismertetett online beszámoló kitöltésével kell teljesíteni.

Beszámolási határidő: 2021.11.05.

A tanintézmények között a három legértékesebbnek ítélt túra szervezőit a két kategóriában külön díjazzuk!

Díjazás:

Helyezéseket egyéni résztvevők között nem hirdetünk. Mindazok eredménye, akik teljesítik a távot, egyformán értékes. Minden résztvevő gyermek ajándékban részesül.

A beszámolókat értékelő szakmai bizottság csak azon intézmények túráit értékeli, akik az alábbi dokumentumokat hiánytalanul, a határidők betartásával elküldik a Magyar Szabadidősport Szövetséghez:

 • 5 db „akciókép” jpg formátumban (gyaloglás közben a résztvevőket ábrázoló fotó)
 • az esetleges helyi sajtóközlemények felsorolása dátummal és a médium nevével
 • a túra megrendezését követően az online beszámoló jegyzőkönyv kitöltése
 • továbbá beküldhető saját készítésű beszámoló is ppt vagy word formátumban

Intézményi koordinátor:

A Budakörnyéki Egészségprogram keretében lehetőség van a program intézményi koordinációját végző személy munkájának honorálására.

Intézményi motivációs ajándékok:

A programban résztvevő, és a beszámolót hiánytalanul beküldő intézmények a Budakörnyéki Egészségprogram jóvoltából sportszerutalványban részesülnek.

A programban résztvevő iskolák feladatai: 

 • nevezzenek szeptember 20-ig https://masport.hu/kiemelt-rendezvenyek/vilag-gyaloglo-honap/ oldalról elérhető (az oldal legalján található az űrlap).
 • küldjék meg az intézmény nevét és az iskolai koordinátor nevét, elérhetőségét és adatait a BÖT számára a szerződéskötéshez az alábbi email címre szeptember 20-ig: somogyi.farkas@budakeszi.hu
 •  
 • az intézményi koordinátor segítségével szervezzék meg, lehetőleg az egész iskola bevonásával, az osztályok/iskolai csoportok gyaloglását, kirándulását október folyamán.
 • Készítsék el a beszámolót, küldjék meg 11.05-ig a regisztrációkor a MASPORT által megadott email-címre valamint a rakosy.zsuzsa@koranyi.hu email- címre (ez a feltétele a koordinátor számára a díj kifizetésének).